Tochten

Tochten in en om Barcelona

Persoonlijk vind ik de mogelijkheden tot vertier wat het leven in Barcelona zo leuk maakt. Van uitgaan in de een van de vele discotheken, lekker tapas eten en culinair genieten in een van de schijnbaar miljoen restaurants tot weekend op het strand liggen in Barcelona of op de mooie stranden er omheen. Mocht je over een auto beschikken dan is er niets mooiers (nogmaals persoonlijk) dan ergens naar een oud dorpje te rijden, het kasteel te bekijken (ieder dorp moet hier over een kasteel beschikken met een bloederige geschiedenis) en daarna heerlijk te gaan eten in een oude masia. Hieronder vind je wat links.

Een mooie beginpagina om zelf je trips te zoeken.
Als je op zoek bent naar kastelen…………..
Een overzicht van alle Nationale Parken in Cataluña.
Als je tochten wilt maken kijk op www.followthebaldie.com
Voor meer mooie tochten: verwoede wandelaar

Tochten in de omgeving van Tarragona

Tarragona is een prachtige oude stad met veel romeinse overblijfselen. Terug naar de riddertijd in Montblanc. Kloosters in Santes Creus en Poblet. Meer naar het zuiden kom in de Delta de Ebro waar het kasteel van Miravet de moeite waard is om te bezoeken. Tortosa is zeer oud en heeft een prachtige kerk en een kasteel met uitzicht over de rivier en de stad.Morella is een geweldig dorpje met kasteel op de top van de berg. Een bezoek aan een van de vele wijngaarden in Sant Sadurni d’Anoia is altijd leuk. De grootsten zijn uiteraard Freixenet en Codorniu.

Tochten in de omgeving Barcelona

Een van de mooiste plekjes op een half uurtje rijden is het klooster van Montserrat. Een zeer apart gevormde berg massa met prachtige wandelingen en een mooi klooster. In Igualada kun je nog el castillo de Claramunt bekijken. Als je dan de smaak te pakken hebt kun je nog doorrijden richting de regio Urgell waar je het plaatsje Vallbona de los Monges maar eens moet bekijken. In Tàrrega kun je eens kijken hoe ze olijfolie maken (ga ook naar Les Borges Blanques). Voor meer kastelen kun je naar Guimerà.

Omgeving Lleida

We raken wat verder van huis maar de omgeving van Lleida is echt schitterend. La Vall de Boi en Vall d’Aran bijvoorbeeld zijn een combinatie van natuurschoon en oude dorpjes. Als je familie nog steeds genoeg heeft van 25 weekend kastelen bekijken dan is dit een mooie route. Balaguer, Àger, Congost de Terradets, Castillo de Mur, Abella de la Conca, Castillo de Llordà, Santa Maria de Covet en Castillo de Montsonís. Gegarandeerd dat ze nooit meer een kasteel willen bekijken maar wat een genot!
De drie comarcas el Bages, Solsona en Segarra liggen weer wat dichter bij Barcelona. Manresa heeft een erg mooie basiliek. Erg indrukwekkend in Cardona vanwege zijn, juist, kasteel. Solsona is een mooi stad die je zeker moet bezoeken.