Auto huren Barcelona

Barcelona ontdekken met een huurauto

Barcelona is een zeer geliefde stad voor toeristen. Een bijzonder manier om de stad én de omgeving van Barcelona te ontdekken is door een auto te huren in Barcelona. Vooral wanneer je de omgeving van de stad wilt verkennen, is een huurauto een aanrader. Zie ook de pagina over tochten in en rond Barcelona, deze tochten zijn allemaal per auto te doen.

auto huren barcelona

Maar het is ook heel prettig om een huurauto bij de hand te hebben wanneer je alleen in de stad Barcelona verblijft. Doordat je je per auto verplaatst zie je veel meer dan wanneer je alles doet met de metro.

Wat te doen met je huurauto?

Sitges. Het is maar iets meer dan een half uur rijden naar Sitges, iets ten zuiden van Barcelona. Op de prachtige stranden van Sitges kan je de drukte van de stad achter je laten en heerlijk genieten. En niet alleen de stranden zijn er geliefd: er zijn ook diverse festiviteiten, waaronder het carnaval.

Met je huurauto naar sitges

Maar ook in de andere windstreken is er bijzonder natuurschoon te vinden. Bijvoorbeeld de plaatsen Montserrat en Montseny die boven op een berg liggen, zijn zeker een bezoekje waard. En wat dacht je van de Penedès Wijn & Cava Route. Er zijn ook nog diverse historische plekken in de omgeving en bijzondere gebouwen te bezichtigen binnen een straal van 100 kilometer. Maar als je er een paar dagen voor uittrekt, is een huurauto natuurlijk ideaal om het binnenland wat verder te verkennen. Je zult diverse middeleeuwse dorpen en kloosters tegenkomen. Op deze manier kun je alles uit je reis halen wat er te halen valt.

Een auto huren om de stad Barcelona te bezichtigen

Door het mediterrane klimaat is de stad erg aantrekkelijk voor toeristen. De zomers zijn lang en niet extreem warm en de winters zijn er mild. Vanwege de grootte van de stad kan het huren van een auto een handige manier zijn om de bezienswaardigheden in Barcelona te bezoeken. Want als je eenmaal in deze wereldstad bent, wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en beleven. En dat valt er genoeg te doen.

Waar een auto huren in Barcelona?

Er zijn eigenlijk twee opties: Op het vliegveld een auto huren of in de stad zelf.

Het grote voordeel van het huren van een auto op het vliegveld van Barcelona is dat je dan de auto direct tot je beschikking hebt en niet met de trein of taxi naar het hotel hoeft.

Toch is het ook prima om je auto te huren in de stad zelf. Vanaf het vliegveld zijn er uitstekende verbindingen met alle hotels. Op het vliegveld alvast je auto huren, scheelt wel weer met het gesleep van de bagage. Maar als je besluit om regelmatig een dagje een auto te huren, is het handiger om een bedrijf te kiezen dat in de stad zit.

Bij welk autoverhuurbedrijf kan ik het beste een auto huren?

We hebben hieronder een selectie gemaakt van autoverhuurbedrijven in Barcelona. De prijzen van onderstaande verhuurbedrijven lopen redelijk uiteen en vaak loont het om online te boeken in plaats van het moment van aankomst. Wij hebben op dit moment Sunnycars, Europcar, Sixt en Budget Car uitgelicht. We zullen in de toekomst meerdere bedrijven toevoegen.

Sunnycars

Hier kun je zowel vanaf het vliegveld als in de stad een auto huren. Je krijgt een Nederlands contract en je betaalt een all in tarief voor de verhuur en de verzekeringen. Je krijgt ongelimiteerde hoeveelheid kilometers en een extra WA dekking. Ook zit de diefstalverzekering erbij in en diverse andere schades.sunny cars barcelona

Sunnycars heeft een vestiging op het vliegveld en 11 plekken in de stad waar je een auto van Sunncars kunt huren.

Europcar

Bij Europcar kun je voor korte tijd een auto huren, maar je kunt ook gebruik maken van lang huren. Dit is meer het leasen van de auto en je kunt dit doen wanneer je 30 dagen of langer een auto nodig hebt. Dit heeft natuurlijk voordelen voor als je langere tijd in Barcelona verblijft wanneer je er werkt. Maar ook als je er voor langere tijd op vakantie bent is dit een handige optie.Europcar barcelona

Europcar heeft een vestiging op het vliegveld van Barcelona en 6 vestigingen in de stad.

Budget Car Barcelona

budgetcar-barcelonaHier kun je helemaal je eigen autowensen samenstellen. Je kunt er zowel personenwagens als bestelbussen huren. Bij Budget Car kunt u uw auto huren op de luchthaven van Barcelona of bij één van de vier vestigingen in de stad.

Sixt

sixt barcelonaBij Sixt kun je goedkoop je auto huren. Dit autoverhuurbedrijf zit met 5 vestigingen verspreid over Barcelona, waarvan 1 op het vliegveld en 1 op het treinstation van Barcelona (Barcelona-Sants).